Кръмбъл с круши и карамел

Дата: 19.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг круши
2 с. л. кафява захар „Демерара“
3 шушулки кардамон
1/4 ч. л. сух джинджифил
за карамеления сос:
100 г захар
100 мл животинска сметана
за трохите:
200 г брашно
100 г краве масло
50 г захар
40 г бадеми

Начин на приготвяне:
1
Кръмбъл с круши и карамел Крушите се белят, почистват се и се режат на кубчета.
2
Кръмбъл с круши и карамел  2Овкусяват се със захарта, стрития кардамон и джинджифила. Готвят се на тих огън 3–4 минути.
3
Кръмбъл с круши и карамел  3Отцеждат се, а сокът, който се е отделил, се запазва.
4
Кръмбъл с круши и карамел  4Захарта за соса се карамелизира. Налива се сметаната и след това заделеният сок от крушите. Готви се, докато захарта се разтвори, след това се дърпа от огъня.
5
Кръмбъл с круши и карамел  5Плодовете се прехвърлят в тава и се заливат със соса.
6
Кръмбъл с круши и карамел  6Бадемите се смилат.
7
Кръмбъл с круши и карамел  7Маслото се стрива със захарта, бадемите и брашното, докато се получат трохи.
8
Кръмбъл с круши и карамел  8Плодовете се поръсват с трохите и десертът се пече около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта