Крем супа от червена леща и кокосово мляко

Дата: 27.02.2012
Източник: Бон Апети
Крем супа от червена леща и кокосово мляко
 
Необходими продукти:
250 г червена леща
2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
30 г джинджифил
1,5 л пилешки бульон (зеленчуков)
400 мл кокосово мляко
2 с. л. олио от гроздови семки
хималайска сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от червена леща и кокосово мляко
Лукът, морковът, чесънът и джинджифилът се почистват и се нарязват на кубчета. Задушават се в олиото от гроздови семки и малко вода.


2
Крем супа от червена леща и кокосово мляко 2
Прибавя се лещата, налива се бульонът и се вари около 20 минути.


3
Крем супа от червена леща и кокосово мляко 3
Супата се пасира и се връща на огъня. Овкусява се с черен пипер и хималайска сол, стрита в хаванче.


4
Крем супа от червена леща и кокосово мляко 4
Прибавя се кокосовото мляко. Кипва се и се сваля от огъня.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2016
Аз я сготвих, но не използвах олио от гроздови семки, а зехтин. Супата е вкусна с приятен джинджифилов вкус.
4.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2015
Странен вкус.Кокосово-джинджифилова леща.Не мога да кажа, че е супер-вкусна, но става за ядене. За любители на нестандартни вкусови усещания.
3.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2014
Най-вкусната рецепта за червена леща. Има много интересен и специфичен вкус и е просто великолепна!
2.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2014
Интересна на вкус. Аз нямах червена леща и я направих с обикновена, но от много време имам едно кокосово мляко, което се чудех къде да пласирам :) Благодаря за рецептата :)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2014
Определено трябва да се приготвя с червена леща, защото както аз я направих - с обикновена - остават люспите, които не се пасират добре. За другия път ще знам :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта