Креолско гювече с царевица

Дата: 21.10.2003
Източник: Бон Апети
Креолско гювече с царевица
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
2 с. л. олио
30 г краве масло
1 шепа зелени маслини
1 глава кромид лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 домата
500 г царевица от консерва
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Креолско гювече с царевицаЛукът и чушките се режат надребно, сотират се в маслото и олиото половин минута, разбъркват се и се добавят нарязаните на кубчета домати. Похлупва се и се задушава около 10 минути, като се добавя замразената царевица и се овкусява с подправките. Разбърква се и се задушава още 3-5 минути.
2
Креолско гювече с царевица 2Две от яйцата се сваряват хубаво (около 13 минути). Останалите яйца се разбиват на пяна с миксер, прибавя се пресятото брашно и се бърка, докато яйцата го поемат.
3
Креолско гювече с царевица 3Запържените зеленчуци се изсипват в гювече, отгоре се редят резени сварено яйце и маслини и се залива с яйчено-брашнената смес. По желание се поръсва с малко захар и се пече при температура 180 градуса до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


291 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта