Лимонова майонеза

Дата: 19.05.2010
Източник: Бон Апети
Лимонова майонеза
 
Необходими продукти:
100 мл лимонов сок
100 мл зехтин
2 жълтъка
1/2 връзка магданоз (копър)
2 скилидки чесън
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Магданозът се почиства от дръжките, измива се и се поставя в подходящ съд.
2
Добавя се зехтинът и се кипва на огъня.
3
Дръпва се от огъня и след като изстине, се прибавят наситненият чесън, жълтъците, лимоновият сок, сол и пипер.
4
Пасира се или се смила с блендер, като, ако е нужно, се доовкусява със сол и пипер.


Съвети:
Сервира се към риби и рибни миксове, панирани морски дарове, може да се поднесе и към пиле.
 
Ако търсите по-наситен вкус, може да добавите смлени тиквени, кедрови или слънчогледови семки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта