Маринован пащърнак с цвекло

Дата: 22.12.2003
Източник: Бон Апети
Маринован пащърнак с цвекло
 
Необходими продукти:
500 г пащърнак
500 г червено цвекло
5-6 скилидки чесън
5-6 листа целина
150 мл оцет
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
черен пипер на зърна
 

Начин на приготвяне:
1
Маринован пащърнак с цвеклоЦвеклото се сварява за около 30-40 минути, обелва се и се реже на филии. Пащърнакът се остъргва с нож, нарязва се на парчета, потапя се за 1-2 минути в подсолена кипнала вода, изважда се и се охлажда в студена вода.
2
Маринован пащърнак с цвекло 2За маринатата се кипва оцетът заедно с 200-300 мл вода, пипера, захарта и солта и се вари около 5 минути.
3
Маринован пащърнак с цвекло 3В подходящ буркан се подреждат цвекло, пащърнак, няколко листа целина и нарязаният на филийки чесън.
4
Маринован пащърнак с цвекло 4Реденето продължава до изчерпване на количеството, полива се с горещата марината и бурканите се затварят. Консумира се след 1 денонощие.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта