Мисо супа

Дата: 09.05.2011
Източник: Бон Апети
Мисо супа
 
Необходими продукти:
1 с. л. тъмно мисо
1 с. л. светло мисо
1 с. л. хондаши
300 г тофу
2–3 г уакаме
1–2 стръка стръка пресен лук
 

Начин на приготвяне:
1
Мисо супа
В 1/2 л кипяща вода се разтваря хондаши. Прибавят се светлото и тъмното мисо, предварително разтворени в малко от горещия бульон.

 

 


2
Мисо супа 2
Водораслите уакаме се поставят в малък съд, заливат се със студена вода и се оставят за 6–7 минути, за да набъбнат.

 

 


3
Мисо супа 3
Тофуто се нарязва на едри кубчета и се добавя към бульона. Прибавят се и набъбналите водорасли уакаме.

 


4
Мисо супа 4
Супата се разпределя в купи и се поръсва с наситнен пресен лук.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта