Ориз с пресен лук и яйца

Дата: 14.04.2004
Източник: Бон Апети
Ориз с пресен лук и яйца
 
Необходими продукти:
4 стръка лук
1 яйце
1/2 лимон
250 г ориз “Басмати”
5–6 с. л. олио
1/4 ч. л. натриев глутамат
2 щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз с пресен лук и яйцаОризът се сварява, като водата трябва да е два пръста над него. Когато поеме цялата вода, се маха от котлона и се оставя под капак, за да изпръхне и да се охлади.
2
Ориз с пресен лук и яйца 2Разбива се яйцето и се осолява. Приготвя се омлет с малко мазнина и се нарязва на ивици.
3
Ориз с пресен лук и яйца 3Лукът се реже на колелца и се запържва в олиото, като се подправя със солта и натриевия глутамат. Трябва да се запази свежият зелен цвят на лука. Прибавя се оризът и продължава да се пържи още 2–3 минути, като периодично сместа трябва да се бърка и натиска с лъжица. След това се слага нарязаният на ивици омлет и се сервира за гарнитура на рибни тай кюфтета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта