Пълнени патладжани

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Пълнени патладжани
 
Необходими продукти:
500 г кайма
150 г кашкавал
2 големи патладжана
2 домата
7-8 листа босилек
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кимион
магданоз за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжаниПатладжаните се разрязват на две по дължина и се издълбават, така че да придобият формата на лодка. Посоляват се добре и се запържват в нагорещено олио.
2
Пълнени патладжани 2Листата босилек се накъсват и се слагат в каймата заедно с кимиона, червения пипер и солта. Омесва се добре.
3
Пълнени патладжани 3Изпържените патладжани се подреждат в тава и се пълнят с овкусената кайма. Пекат се около 30 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
4
Пълнени патладжани 4Доматите се обелват от люспите и се настъргват. След 30 минути патладжаните се изваждат от фурната и се поливат с доматения сок. Запичат се още 10 минути.
5
Пълнени патладжани 5Когато е готово, ястието се изважда, поръсва се с настърган кашкавал и листенца магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта