Пълнозърнести питки

Дата: 04.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г пълнозърнесто брашно (+ за замесване)
250 мл топла вода
1/2 кубче жива мая
1 с. л. зехтин (+ за намазване)
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнести питкиМаята се разтваря в 50 мл от водата, заедно със захарта и щипка от брашното, и се оставя да шупне.
2
Пълнозърнести питки 2Брашното се смесва със солта и зехтина. Налива се шупналата мая, добавя се и останалата вода и се замесва меко тесто.
3
Пълнозърнести питки 3Намазва се със зехтин, покрива се с капак и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
4
Пълнозърнести питки 4Тестото се разделя на 8 топки.
5
Пълнозърнести питки 5Всяка топка се разточва на тънка питка.
6
Пълнозърнести питки 6Питките се оставят да починат 15 минути и се намазват със зехтин.
7
Пълнозърнести питки 7Запичат се от двете страни на тиган, под капак – до готовност.




Съвет:
Питките могат да се изпекат и в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2014
Вкуснаи питки .
3.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2014
Аз ги изпикох във фурната.Получиха се много вкусни питки за домашен джоб-сандвич.Благодаря за идеята.Ще я използваме доста често!!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2014
Любимите ми тортилас
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2014
По време на пост можеха да покажат нещо и без мая.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


360 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта