Пържен дроб по тиролски

Дата: 11.01.2012
Източник: Бон Апети
Пържен дроб по тиролски
 
Необходими продукти:
600 г телешки дроб
100 г пушени гърди
1/2 кисела ябълка
1 глава лук
100 мл бяло вино
100 мл телешки бульон
15 г краве масло
15 мл олио
1 с. л. брашно
2 с. л. заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пържен дроб по тиролски
Дробът и пушените гърди се нарязват на лентички, а ябълката - на кубчета.


2
Пържен дроб по тиролски 2
Олиото и маслото се сгорещяват и в тях се запържва наситненият лук до златисто.


3
Пържен дроб по тиролски 3
Слагат се пушените гърди и когато се позапържат се прибавят ябълките, а след тях и дроба.


4
Пържен дроб по тиролски 4
Поръсва се с брашното, разбърква се, запържва се съвсем за кратко и се гаси с бялото вино. Налива се бульонът и се оставя да се задушава до готовност.


5
Пържен дроб по тиролски 5
Подправя се със сол и черен пипер, слага се сметаната и се разбърква.


6
Пържен дроб по тиролски 6
По желание се поднася с наситнен магданоз и резени ябълка.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.09.2015
Снимката не е от най-добрите, но резултата беше супер. Много са вкусни :-)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Много бърза и добра вкусотийка,мъжът ми беше очарован.Благодаря Ви!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Лесно и вкусно.Браво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


369 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта