Паста пай с праз и сирена

Дата: 15.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста „Пакери“
250 г сирене „Моцарела“
100 г сирене „Чедър“
морска сол за варенето на пастата
за плънката:
400 г пълномаслена извара
2 яйца
4 стръка праз
1/4 ч. л. индийско орехче
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
за соса:
330 мл животинска сметана
100 г сирене „Пекорино“

Начин на приготвяне:
1
Паста пай с праз и сиренаПастата се сварява в подсолена вода, отцежда се, полива се с леденостудена вода и отново се отцежда.
2
Паста пай с праз и сирена 2Плънката се приготвя като празът се наситнява и се задушава под капак в маслото и около 100 мл вода, докато омекне.
3
Паста пай с праз и сирена 3Охлажда се и се смесва с изварата, яйцата, сол, черен пипер и индийското орехче.
4
Паста пай с праз и сирена 4След това плънката се поставя в пош за еднократна употреба.
5
Паста пай с праз и сирена 5Сиренето „Пекорино“ се настъргва и се загрява, заедно със сметаната, за около 5 минути, докато се получи гъст сос. След това се дърпа от котлона.
6
Паста пай с праз и сирена 6Половината от соса се изсипва в застлана с пергаментова хартия форма за торта.
7
Паста пай с праз и сирена 7Върху него, плътно и вертикално, се подрежда пастата.
8
Паста пай с праз и сирена 8Плънката се разпределя в отворите на пастата.
9
Паста пай с праз и сирена 9Отгоре се полива с останалия сос и се поръсва с настърганото сирене „Чедър“ и накъсаната моцарела.
10
Паста пай с праз и сирена 10Ястието се пече около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
11
Паста пай с праз и сирена 11Охлажда се леко, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2016
Повече от страхотна, добавих и ккайма, че вкъщи всички са месоядни и пак се получи великолепно!
5.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2015
Теодора, паста Пакери се предлага в магазините на повечето от по-големите търговски вериги (например Лидл).
4.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2015
Има ли някой идея откъде може да се закупи такава паста, доста търсих, но без успех?
3.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2015
Невероятен вкус , макар че малко я побългарих и заместих макароните с картофи. Облизахме тавата ! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2015
Много хубава рецепта, не сложих праз лук а малко бекон и стана много вуксно !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


310 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта