Паста с пушена сьомга

Съвършен сос с деликатен аромат на риба
Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г паста „Лингуини“
2 с. л. зехтин
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
30 г сушени домати
1/4 връзка пресен копър
100 г пресен спанак
150 г пушена сьомга
100 мл бяло вино
100 мл животинска сметана
сол и черен пипер на вкус
80 г сирене „Пармезан"


Начин на приготвяне:
1
Паста с пушена сьомга
Лукът и чесънът се наситняват. Копърът и сушените домати се режат наситно. Сьомгата се реже на тънки ивички.
2
Паста с пушена сьомга  2
В тиган се загрява зехтинът и в него се запържват лукът и чесънът.
3
Паста с пушена сьомга  3
Добавят се сушените домати и се налива виното. Щом се редуцира, се добавя сьомгата.
4
Паста с пушена сьомга  4
Налива се сметаната и се овкусява със сол и черен пипер. Добавя се спанакът.
5
Паста с пушена сьомга  5
Пастата се сварява в подсолена вода, след това се отцежда и се сипва в съда със соса. Наливат се и 1-2 черпака от водата от варенето на пастата.
6
Паста с пушена сьомга  6
Разбърква се и се сервира с копър и настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2023
Станаха много вкусни, но на мен ми бяха малко сухи. Следващия път - повече сос :)
8.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2020
аз използвах спагети, също така пропуснах спанака, но стана много много вкусно! Вкъщи сме фенове на пастата, приготвям често и се радвам,че открих тази рецепта! Със сигурност ще я приготвя отново!
7.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2019
Спагети вместо лингуини - невероятна рецепта, деликатни вкусове.
6.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2015
Направих ги без спанак, но пак станаха страхотни и рецептата ще бъде повторена, а може и със спанак следващия път!
5.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2015
Нямах сушени домати и добавих каперси.Страхотна рецепта,определено ще се повтори !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: