Печени пилешки крилца

Дата: 03.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг пилешки крила
100 мл бяло сухо вино
3 с. л. олио
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 ч. л. сладък червен пипер
1/2 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер
за ароматната паста:
7 филии хляб за тостер
1 глава червен лук
4 скилидки чесън
1 стрък розмарин
1/3 връзка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Печени пилешки крилца
От крилцата се отстранява най-тънката част – края на крилото. Овкусяват се със сол, черен пипер, соса „Уорчестър“, червения пипер, горчицата, мащерката и олиото. Разбърква се добре.

 


2
Печени пилешки крилца 2
Разпределят се в две тави, налива се около 1 пръст вода и се пекат за 50 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

 


3
Печени пилешки крилца 3
Лукът и чесънът се нарязват наедро и се смилат с розмарина и магданоза. Добавя се хлябът, без корите и отново се смила.

 


4
Печени пилешки крилца 4
Когато са готови, крилцата се събират в едната от тавите, а другата се слага на котлона и се деглазира с бялото вино. Течността се налива към крилцата.

 


5
Печени пилешки крилца 5
Намазват се с пастата и се пекат за още 15 минути на същата температура.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2015
65 минути печене не са ли много?
4.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2014
Уникално ;)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2014
НЕВЕРОЯТНИ
2.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2013
Подходих с големи резерви към тази рецепта, но резултата беше превъзходен. Крилцата се получиха крехки, а хрупкавостта идваше от трохичките, които се оказаха истинско попадение. В процеса на печене намалих градусите от 200 на 150, защото на 15минута вече бяха тръгнали да изгарят. Преди запичането с трохички изсипах течността, че нещо много ми плуваха.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Страхотни са!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта