Пене ригате със зеленчукова плънка

Дата: 04.05.2010
Източник: Бон Апети
Пене ригате със зеленчукова плънка
 
Необходими продукти:
2 червени чушки
сол и бял пипер на вкус
2 с. л. зехтин
200 г растителен кашкавал или тофу
600 г пене ригате
2 домата
150 г царевица
1/4 връзка пресен лук
2 зелени чушки
1/4 връзка магданоз или листенца босилек за украса
 

Начин на приготвяне:
1
В тиган със загретия зехтин за 2–3 минути се сотират чушките, почистени от семето и нарязани на лентички, пресният лук – наситно, и царевицата. Накрая се добавят нарязаните на кубчета домати, разбърква се и след 2–3 минути се дръпва от огъня. Овкусява се със сол и пипер.
2
Пастата се вари в подсолена вода, като е добре да остане леко твърда (ал денте).
3
В тава за печене се изсипва отцеденото пене и се разбърква със зеленчуковата смес. Отгоре се настъргва кашкавалът и ястието се пече 5–7 минути в загрята на 220 градуса фурна.
4
Поднася се топло, украсено с накълцания магданоз или листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта