Пилаф със сушени плодове

Дата: 28.01.2013
Източник: Бон Апети
Пилаф със сушени плодове
 
Необходими продукти:
4 моркова
3 глави лук
100 г сушени кайсии
100 г стафиди
100 г сушени сини сливи без костилка
1 ч. л. канела
2 ч. ч. ориз „Басмати”
60 мл зехтин
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пилаф със сушени плодове
Лукът и морковите се почистват и се нарязват на ивички. Запържват се в сгорещения зехтин.

 


2
Пилаф със сушени плодове 2
Прибавят се канелата и оризът, предварително измит под течаща вода, както и 2 ч. ч. вода, солта и нарязаните наедро сушени сливи и кайсии. Сипват се и стафидите.

 


3
Пилаф със сушени плодове 3
Поставя се капак и ястието се оставя на тих огън за около 15 минути, след това се изключва и оставя за още 5 минути без да се отваря. Сервира се топло.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Невероятен плодов вкус и аромат, който се допълва от канелата. Ако желаете, може да замените зехтина с масло - става още по-вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта