Пилешки бургер

Дата: 25.07.2003
Източник: Бон Апети
Пилешки бургер
 
Необходими продукти:
400-500 г пилешки бутчета и гърди
1 кубче пилешки бульон
100 мл бяло вино
1 ч. л. нишесте
1 ч. л. горчица
2 с. л олио
1 малка глава кромид лук
листа маруля и резени домат за гарниране
1 с. л. сос "Уорчестър" (соев сос)
1 ч. л. мащерка
5-6 стръка магнадноз
1 малка главичка лук
5-6 сусамови питки
10 листа целина
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки бургерНарязаният лук, месото и магданозът се смилат заедно до получаване на кайма и към тях се прибавят мащерката, сосът "Уорчестър", черният пипер и солта.
2
Пилешки бургер 2В тиган се сипва олиото, слагат се нарязаният надребно лук, целината и горчицата, заливат се с виното и се запържват на тих огън при непрекъснато бъркане с тел. Към соса се прибавят 1 кубче пилешки бульон и 100 мл вода, накрая се сипва нишестето и се оттегля от котлона.
3
Пилешки бургер 3Готовата кайма се покрива с фолио и се натиска с точилка, за да се разстели. Бургерите се нарязват с метален пръстен и се пекат на грил-тиган. Поставят се в предварително запечени на сух тиган хлебчета и се украсяват с маруля, домат и приготвения горчичен сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта