Пилешки бургер

Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2003
Пилешки бургер
 
Необходими продукти:
400-500 г пилешки бутчета и гърди
5-6 сусамови питки
1 малка главичка лук
5-6 стръка магнадноз
1 ч. л. мащерка
1 с. л. сос "Уорчестър" (соев сос)
листа маруля и резени домат за гарниране
1 малка глава кромид лук
2 с. л олио
1 ч. л. горчица
1 ч. л. нишесте
100 мл бяло вино
1 кубче пилешки бульон
10 листа целина


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бургер
Нарязаният лук, месото и магданозът се смилат заедно до получаване на кайма и към тях се прибавят мащерката, сосът "Уорчестър", черният пипер и солта.
2
Пилешки бургер 2
В тиган се сипва олиото, слагат се нарязаният надребно лук, целината и горчицата, заливат се с виното и се запържват на тих огън при непрекъснато бъркане с тел. Към соса се прибавят 1 кубче пилешки бульон и 100 мл вода, накрая се сипва нишестето и се оттегля от котлона.
3
Пилешки бургер 3
Готовата кайма се покрива с фолио и се натиска с точилка, за да се разстели. Бургерите се нарязват с метален пръстен и се пекат на грил-тиган. Поставят се в предварително запечени на сух тиган хлебчета и се украсяват с маруля, домат и приготвения горчичен сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: