Пилешки кюфтенца с маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 05.08.2002
Пилешки кюфтенца с маслини
 
Необходими продукти:
1 пиле
50-60 г маслини
3 скилидки чесън
3-4 клонки магданоз
1 глава лук
1 яйце
1-2 с. л. нишесте
1 с. л. олио
сол
2 яйца
брашно
галета


Начин на приготвяне:
1
Пилешки кюфтенца с маслини
Пилето се почиства от кожата и костите и от месото се приготвя кайма. Маслините се почистват от костилките, лукът и чесънът се нарязват на едри парчета.
2
Пилешки кюфтенца с маслини 2
Обезкостените маслини, лукът, чесънът и магданозът се пасират заедно с олиото до получаването на гъст пастет. Прибавят се пилешката кайма, сол, нишесте, яйце и се разбърква, докато се смесят добре.
3
Пилешки кюфтенца с маслини 3
От каймата се оформят кюфтенца, овалват се в брашно, потапят се в разбито яйце и се овалват в галета. Пържат се в силно загрято олио (или палмово масло) около 10 минути.
СЪВЕТ: Подходяща гарнитура е прясна лятна салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: