Пилешки лучник "Мито"

Дата: 23.09.2006
Източник: Бон Апети
Пилешки лучник
 
Необходими продукти:
1 кг пилешко месо от бутче
500 г брашно
зехтин за пържене
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1 ч. ч. ориз
2-3 стръка магданоз
2-3 стръка копър
1 домат
7 глави лук
1 ч. л. сода бикарбонат
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки лучник Месото се почиства от кожата и се нарязва на парченца. Задушава се в зехтина за 2-3 минути, след което се налива малко топла вода и се задушава до готовност.
2
Пилешки лучник Лукът се нарязва наситно и се задушава в зехтин. Подправя се с копър, червен и черен пипер, чубрица и сол, разбърква се и се добавя оризът. Налива се малко вода и се оставя да се задуши.
3
Пилешки лучник Брашното се смесва със содата и солта и постепенно се прибавя вода, така че да се замеси меко тесто. Разделя се на две, като едната част трябва да е малко по-голяма.
4
Пилешки лучник Разточват се две кори и по-голямата се разстила на дъното на намазнена тава, като краищата покриват и стените на тавата. Сипва се задушеният лук, върху него се разпределя месото.
5
Пилешки лучник Плънката се покрива с по-малката кора. Краищата от стените се навиват, така че да образува ръб. Лучникът се пече 30 минути в предварително загрята до температура 160 градуса фурна.
6
Пилешки лучник Пет минути преди да е напълно готов, лучникът се изважда от фурната, украсява се с няколко шайби домат и се поръсва с накълцания магданоз. Връща се във фурната и се доизпича.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта