Пита с млечен крем

Дата: 23.04.2012
Източник: Бон Апети
Пита с млечен крем
 
Необходими продукти:
1 пакет фини точени кори (400 г)
400 мл прясно мляко
180 г краве масло
3 яйца
2 жълтъка
100 г захар
75 г пшеничен грис
1 шушулка ванилия
за сиропа:
300 г захар
200 мл вода
1–2 с. л. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Пита с млечен крем
Млякото се кипва и след това се оставя да се охлади. Точените кори се разделят на две. Едната половина се изрязват с нож по формата за печене.

 


2
Пита с млечен крем 2
Формата се намазва с разтопеното масло, покрива се с пергаментова хартия, поставят се изрязаните кори, като всяка се намазва с разтопено масло.

 

 


3
Пита с млечен крем 3
В касерола се смесват яйцата, жълтъците, захарта, пшеничния грис, семенца ванилия и прясно мляко. Бърка се с телена бъркалка и съдът се поставя на котлона, на слаб огън и при постоянно бъркане се оставя докато се сгъсти леко.

 


4
Пита с млечен крем 4
Охлажда се за кратко и се смесва със 100 г от маслото.

 


5
Пита с млечен крем 5
Готовият крем се изсипва върху подредените точени кори.

 


6
Пита с млечен крем 6
Отгоре се поставят останалите кори, също изрязани и намазани с останалото разтопено масло. С остър нож се правят ромбове, оформят се парчета. Пече се в загрята на 190 градуса фурна,  с вентилатор, за 15 минути, след това температурата се намалява на 160 и се пече за 30–40 минути, докато стане златисто-кафяво.

 


7
Пита с млечен крем 7
В касерола се приготвя захарен сироп, като се смесят захарта, водата и шушулката ванилия, от която вече са използвани семенцата за крема. Накрая се прибавя лимоновия сок, а шушулката се отстранява.

 


8
Пита с млечен крем 8
Готовата баница, се оставя да се охлади и се залива с горещия сироп. Оставя се да се охлади за около 2–3 часа.






Съвет: Ние използваме квадратна форма с размери 26х26 см.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2016
да
9.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2015
В къщи не ядем баклава с орехи, затова този десерт е чудесен заместител. Хареса ми.
8.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2015
да
7.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
да
6.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2013
Десерта е много вкусен.Подобен на баклава е.Аз не обичам баклава, но този сладкиш определено ми хареса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


369 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта