Пияно мезе с овче месо

Дата: 22.11.2005
Източник: Бон Апети
Пияно мезе с овче месо
 
Необходими продукти:
500 г овче месо
сокът от 1 лимон
риган, бял пипер и сол на вкус
5-6 стръка копър
6-7 с. л. зехтин
1 в. ч. бяло вино
1 глава червен лук
2-3 скилидки чесън
500 мл пилешки бульон
брашно за паниране
 

Начин на приготвяне:
1
Пияно мезе с овче месоМесото се нарязва на по-големи парчета, овалва се в брашното и се пържи в нагорещения зехтин.
2
Пияно мезе с овче месо 2Лукът и чесънът се нарязват наситно и се прибавят при запърженото месо. Налива се бялото вино, посолява се и се подправя с бял пипер на вкус.
3
Пияно мезе с овче месо 3Наливат се пилешкият бульон и изцеденият лимонов сок. След като течността се поизпари, се поръсва с нарязания наситно копър.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта