Понички с шипков пълнеж

Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2002
Понички с шипков пълнеж
 
Необходими продукти:
1 бурканче шипков мармалад
250–400 г брашно
5 с. л. пудра захар
2 яйца
30 г краве масло
1 с. л. суха мая


Начин на приготвяне:
1
Понички с шипков пълнеж
Маята се разтваря в 2-3 с. л. хладка вода, прибавят се 2 с. л. брашно. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато увеличи обема си два пъти.
2
Понички с шипков пълнеж 2
В купа се поставят брашно, яйца, пудра захар и масло, прибавя се втасалата мая. Разбърква се добре, оформя се топка и се оставя да втаса.
3
Понички с шипков пълнеж 3
Разточва се кора с дебелина 4 мм и се изрязват дискове.
4
Понички с шипков пълнеж 4
Върху всеки диск се поставя лъжичка от мармалада, след което се покрива с втори диск. Страните се притискат хубаво, за да се запечати. Оставят се да втасат още 20 минути.
5
Понички с шипков пълнеж 5
По 2-3 понички се поставят в умерено горещо олио и се пържат до готовност. Изваждат се и се поръсват с пудра захар.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: