Ризото с червено цвекло и песто от маслини

Дата: 08.12.2004
Източник: Бон Апети
Ризото с червено цвекло и песто от маслини
 
Необходими продукти:
2 глави червено цвекло
4-5 стръка магданоз
1 скилидка чесън
300 г маслини
2-3 кубчета зеленчуков бульон
2-3 с. л. цедено кисело мляко
3-4 с. л. зехтин
1 в. ч. бяло вино
1 скилидка чесън
100 г лук
100 г сирене
400 г ориз
2-3 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с червено цвекло и песто от маслиниЦвеклото се увива в алуминиево фолио. Пече се около 30 минути при температура 200 градуса, обелва се и се настъргва в кухненски робот.
2
Ризото с червено цвекло и песто от маслини 2Лукът се нарязва наситно и се запържва 2-3 минути в загретия зехтин. Добавят се наситненият чесън и оризът. Запържват се, като се бърка, докато оризът стане стъклен. Налива се бялото вино. Бульонът се разтваря в 1,2 л гореща вода, малка част се налива в ориза, слага се цвеклото и се долива останалият бульон. Къкри, докато оризът поеме бульона.
3
Ризото с червено цвекло и песто от маслини 3Пестото се приготвя, като маслините, чесънът, магданозът и зехтинът се смилат в блендер. Цеденото кисело мляко и сиренето се разбиват с малко вода. Ризотото се сервира, като в средата му се оформя кладенче, в което се поставя от разбитите мляко и сирене, а върху тях – по малко от пестото.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2016
Стана великолепно, макар и на моменти да изпитах уплах от цвета:) Пазете дрехите от цвеклото, че изцапването е фатално.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта