Салата от печено червено цвекло с орехи и чесън

Дата: 13.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 малки глави червено цвекло (500 г)
5 стръка керевиз
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
50 г орехи
50 мл зехтин „Екстра върджин“
20 мл тъмен балсамов оцет
зехтин за намазване на цвеклото
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от печено червено цвекло с орехи и чесън
Червеното цвекло се полива с малко зехтин, увива се в алуминиево фолио и се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 1 час. След това се обелва и се нарязва на лодки.

 


2
Салата от печено червено цвекло с орехи и чесън 2
Керевизът се наситнява, лукът се нарязва на ивички, орехите се натрошават, чесънът се стрива на паста с малко сол.

 


3
Салата от печено червено цвекло с орехи и чесън 3
В купа се смесват лодките цвекло, керевизът, орехите, чесънът и лукът. Подправя се със зехтин, сол, черен пипер и балсамов оцет. Всичко се разбърква добре и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2015
Прекрасна
2.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2013
Салатата стана прекрасна
1.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2013
Тази салата я правя поне веднъж месечно, любима е на всички!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


375 ДУШИ ОНЛАЙН
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта