Салата с радичо, артишок, спанак и филе „Елена“

Дата: 16.02.2010
Източник: Бон Апети
Салата с радичо, артишок, спанак и филе „Елена“
 
Необходими продукти:
1 бр. радичо
1 артишок (пресен или маринован)
4 смокини
70 г филе „Елена“
50 г „Пармезан”
200 г спанак
2 скилидки чесън
50 мл червено вино
2 с. л. балсамов оцет
2 с. л. зехтин
1 с. л. краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Чесънът се сотира в зехтина за 3–4 минути. Радичото се добавя към чесъна, сипват се виното и оцетът и ври 4–5 минути.
2
Спанакът се накъсва и се слага в чиния или купа за салата.
3
Редят се нарязаните на четвъртинки смокини и артишокът, задушен в маслото и 50 мл вода, а върху спанака се сипват радичото, както и сосът, получен от виното.
4
При сервирането се покрива с люспи „Пармезан” и тънки резени филе „Елена“.


Съвет:
За класически вкус може филето да се замени с прошуто.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта