Шоколадова кошничка с пресни ягоди и крем „Маскарпоне“

Комбинацията на шоколад с кафе и мента е страхотна, а когато са съчетани с вкусен крем от „Маскарпоне” и пресни ягоди, резултатът е фантастичен.
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2010
Шоколадова кошничка с пресни ягоди и крем „Маскарпоне“
 
Необходими продукти:
120 г шоколадов кувертюр
200 г сирене „Маскарпоне”
150 г пресни ягоди
50 г пудра захар
20 мл коняк (ром)
80 мл ментов сироп
12–15 зърна кафе
2–3 стръка мента


Начин на приготвяне:
1
Шоколадова кошничка с пресни ягоди и крем „Маскарпоне“
Порцеланова купичка се увива с алуминиево фолио или пергаментова хартия.

2
Шоколадова кошничка с пресни ягоди и крем „Маскарпоне“ 2
Шоколадът се нагрява до 40–45 градуса на водна баня, като не трябва да завира, след което се охлажда до 27 градуса и отново се затопля до 31–32 градуса. Така приготвеният шоколад не се топи на стайна температура. С него се заливат купичките.

3
Шоколадова кошничка с пресни ягоди и крем „Маскарпоне“ 3
След като изстине се изважда порцелановата купичка и внимателно се отстранява фолиото или хартията. Получената купичка се отделя настрани.
4
Шоколадова кошничка с пресни ягоди и крем „Маскарпоне“ 4
Маскарпонето се разбива с пудрата захар на крем, а почистените и нарязани ягоди се овкусяват с коняка. Ягодите се разбъркват с получения крем.

5
Шоколадова кошничка с пресни ягоди и крем „Маскарпоне“ 5
Шоколадовата кошничка се пълни с получената смес.
6
Шоколадова кошничка с пресни ягоди и крем „Маскарпоне“ 6
Ментовият сироп се приготвя от 60 г захар, 40 мл вода и 20 мл ментов ликьор. Всичко се кипва за 7–8 минути до получаване на необходимата гъстота. Десертът се украсява с няколко зърна кафе, парченца ягоди и листа от ментата, покапва се с ментовия сироп и се сервира.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: