Шоколадова торта с малинов баварски крем

Дата: 19.07.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
100 мл сметана
20 г масло
200 г шоколад
1 ч. ч. захар
1 пакетче желатин
20 мл малинов ликьор
400 мл растителна сметана
500 г малини
1/3 ч. ч. натурално нишесте
1/3 ч. ч. натурално какао
1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
пресни малини и листа мента за декорция
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадова торта с малинов баварски кремНишестето, брашното и какаото са пресяват, смесват се и се разбъркват добре с вилица.
2
Шоколадова торта с малинов баварски крем 2Яйцата се чупят в купа, сипва се захарта и се разбиват леко с тел. Купата се поставя в тенджера с 2-3 пръста гореща вода и яйцата се нагряват на водна баня около 1 минута, като се бъркат с тел.
3
Шоколадова торта с малинов баварски крем 3След това купата се изважда от тенджерата и яйцата се разбиват с миксер 5-6 минути, докато утроят обема си. След това на три пъти се сипва брашнената смес, като се разбърква с шпатула.
4
Шоколадова торта с малинов баварски крем 4Стените и дъното на кръгла форма (с диаметър 20 см) се покриват с хартия за печене. Вътре се разпределя сместа за блата и се пече 30 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. След това се оставя да се охлади добре.
5
Шоколадова торта с малинов баварски крем 5Малините се слагат в малка тенджера, поръсват се със захар и се загряват. След като течността кипне, къкрят 5-8 минути, свалят се от огъня и се претриват през цедка. Сиропът трябва да се охлади до температура около 36 градуса.
6
Шоколадова торта с малинов баварски крем 6Желатинът се сипва в малиновия ликьор и щом набъбне, се разтваря на водна баня, като се внимава да не кипне, за да не се пресече. След това се налива в леко изстиналия малинов сироп и се разбърква.
7
Шоколадова торта с малинов баварски крем 7Сметаната се разбива на сняг, в нея се налива малиновият сироп с желатина и хубаво се разбърква.
8
Шоколадова торта с малинов баварски крем 8Охладеният блат се разрязва през средата на две, така че да се получат два по-тънки блата. Върху едната половина се нанасят 3/4 от крема, отгоре се поставя другият блат.
9
Шоколадова торта с малинов баварски крем 9Шоколадът се начупва в тенджерка, залива се с прясното мляко и се загрява, докато се разтопи. След това се изчаква да се охлади леко, добавя се маслото и се оставя да се разтопи. Блатът се покрива с готовия ганаш.
10
Шоколадова торта с малинов баварски крем 10След като глазурата се охлади, тортата се украсява с розички от останалия малинов крем, направени с помощта на пош. Всяка розичка се украсява с малина и листо мента. Тортата трябва да стегне в хладилник за около 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта