Сицилианско неделно печенo

Дата: 20.02.2012
Източник: Бон Апети
Сицилианско неделно печенo
 
Необходими продукти:
500 г телешко контрафиле (вайсбрат)
140 г прошуто
70 г бекон
80 г сирене „Скаморца”
2 яйца
1 скилидка чесън
2–3 стръка пресен лук
1 ч. ч. червено вино
2 с. л. краве масло
1 с. л. зехтин
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за плънката:
150–200 г колбас „Чоризо”
60 г телешка кайма
50 г сирене „Пекорино”
1 яйце
за доматеният сос:
1 морков
1/2 стрък селари
1/4 глава лук
1 скилидка чесън
400 г домати от консерва (обелени)
5–6 листа босилек
1 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Сицилианско неделно печенo
Морковът, селарито, лукът и чесънът за соса, се нарязват наситно и се запържват в зехтина.


2
Сицилианско неделно печенo 2
Доматите се пасират и се прибавят в съда. Оставя се да къкри на слаб огън за 30 минути. Овкусява се със захарта, босилека и сол, и се пасира.


3
Сицилианско неделно печенo 3
Каймата се разбива в блендер заедно с яйцето, чоризото  и пекориното.


4
Сицилианско неделно печенo 4
Двете яйца се сваряват, прошутото заедно с бекона се нарязват натънко, скаморцата се нарязва на жулиен. Чесънът и магданозът се наситняват.


5
Сицилианско неделно печенo 5
Месото се разтваря с помощта на нож, таака че да стане тънко парче. Изтънява се с чук и се овкусява със сол и черен пипер.


6
Сицилианско неделно печенo 6
Отгоре се подрежда прошутото, следва бекона, скаморцата, чесъна и магданоза, каймената смес, наситненият пресен лук и накрая сварените яйца, нарязани на шайби.


7
Сицилианско неделно печенo 7
Навива се руло с помощта на фолио за свежо съхранение и се завързва с конец.


8
Сицилианско неделно печенo 8
В съд се загряват маслото и олиото и рулото се запържва от всички страни, до златисто. Наливат се виното и доматеният сос (долива се малко телешки бульон, ако има нужда) и се оставя да къкри на слаб огън за около час.


9
Сицилианско неделно печенo 9
Месото се нарязва с остър нож и се сервира със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта