Сладък оризов пай със стафиди

Дата: 12.03.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
1 яйце
60 мл прясно мляко
30 г краве масло
30 г захар
1 щипка сол
за плънката:
250 г стар хляб (ненарязан и не за тостер)
450 мл прясно мляко
150 г захар
50 г печени бадеми
100 г краве масло
100 г бисерен ориз
100 г стафиди
4 яйца (размер L)
1 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Сладък оризов пай със стафидиВ купа се смесват брашното, солта, захарта, разтопеното масло, прясното мляко и яйцето.
2
Сладък оризов пай със стафиди 2Замесва се меко тесто, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да почине, докато се приготви плънката.
3
Сладък оризов пай със стафиди 3Плънката се приготвя като прясното мляко, маслото и захарта се загряват леко, докато захарта и маслото се разтопят.
4
Сладък оризов пай със стафиди 4След това се наливат върху нарязания на кубчета хляб и стафидите.
5
Сладък оризов пай със стафиди 5Оризът се вари 10–15 минути във вода, така че да остане леко твърд, да не е преварен. Отцежда се и се охлажда.
6
Сладък оризов пай със стафиди 6Яйцата се разбиват.
7
Сладък оризов пай със стафиди 7Към напоения хляб се слагат канелата и смлените бадеми, разбърква се и сместа се изсипва при разбитите яйца.
8
Сладък оризов пай със стафиди 8Добавя се и оризът и отново се разбърква добре.
9
Сладък оризов пай със стафиди 9Тестото се разточва и с него се покриват стените и дъното на форма за торта с диаметър 26 см, покрита с хартия за печене, като краищата трябва да излизат отвън.
10
Сладък оризов пай със стафиди 10Слага се плънката, стърчащите краища се прегъват навътре, като се оформят декоративни елементи.
11
Сладък оризов пай със стафиди 11Пече се в загрята на 200 градуса без вентилатор фурна за около 45 минути или до готовност.
12
Сладък оризов пай със стафиди 12Кейкът се охлажда и едва тогава се реже. По желание се поръсва с канела.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта