Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин

Дата: 05.09.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г цедено кисело мляко
1 с. л. глюкоза
2/3 ч. ч. захар
50 мл вода
100 г сурови бадеми
1/2 капсула лимонова есенция
2 с. л. вода
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко
100 г захар
200 г боровинки
300 г малини
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралинБадемите се попарват във вряла вода за 10-15 секунди, след което се изваждат върху кърпа и се обелват, докато са още топли.
2
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 2В тенджера се кипват 50 мл вода, сипва се захарта (2/3 ч. ч.) и се вари на силно сгорещен котлон. Когато сиропът придобие златист цвят, с бъркане се сипва глюкозата.
3
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 3Добавят се бадемите и се разбъркват, за да се карамелизират добре.
4
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 4Карамелизираните ядки се разстилат върху намазано с олио дъно на тавичка или чиния и се оставят да се охладят.
5
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 5Малините се заливат с 2 с. л. вода, посипват се със 100 г захар и се оставят на котлона, докато захарта се разтопи.
6
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 6След това се охлаждат и се претриват през цедка.
7
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 7Сметаната за сладоледа се разтваря в прясното мляко и се разбива с миксер на сняг.
8
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 8Налива се сокът от малини, прибавят се боровинките и киселото мляко и се ароматизира с лимоновата есенция.
9
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 9Охладените карамелизирани бадеми се смилат в блендер, по-голяма част от получения бадемов пралин се сипва в сместа за сладоледа и се разбърква леко (сместа трябва да остане шарена).
10
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 10Сладоледът се оставя да стегне в хладилник, след което се сервира в подходящи чаши, като се поръсва с боровинки и с малко от бадемовия пралин.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2014
Страхотна рецепта, но аз го правя със лешници ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта