Спагети гювеч

Истинска изненада!
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 08.01.2014
Спагети гювеч
 
Необходими продукти:
500 г спагети
400 г кайма
400 г кашкавал
400 г стерилизирани гъби
1 буркан консервиран гювеч
5 скилидки чесън
1 глава лук
50 мл олио
2 г смлян кимион
1 ч. л. червен пипер
1 к. л. чубрица
лют червен пипер на вкус
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спагети гювеч
И аз се изненадах от името. Затова снимах подробно как се прави тази рецепта. И така, прибавете към каймата 60 мл вода, сол на вкус, 2 г смлян кимион и 2 г смлян черен пипер. Добавете малко лют червен пипер за пикантност, ако обичате. Омесете добре и оставете сместа да отпочине и поеме аромата на подправките. (Когато правя тази рецепта, каймата я приготвям още от вечерта, за да отлежи.)Разстелете каймата на пласт дебел около 2 см. После с помощта на нож за пица нарежете на 2 сантиметрови ивици по дължина, които после пресечете по ширина пак с два сантиметрови ивици. Целта е да получите кубчета от кайма със страна от по 2 см. Сипете олиото в тигана и пуснете кубчетата кайма да се пържат в него. Щом станат готови, с решетеста лъжица ги извадете в една чиния.
2
Спагети гювеч 2
Почистете скилидките чесън и ги пуснете в същата мазнина да се пържат. След малко добавете почистеният, ситно нарязан лук и заедно ги запържете до златисто.
3
Спагети гювеч 3
Върнете топчетата кайма и изсипете върху тях нарязаните гъби и гювеча. Разбъркайте и оставете на котлона да покъкри 15-20 минути. Подправете със сол на вкус, чубрицата, черния и червения пипер. Съставките в гювеча са: белени домати, млад зелен фасул и грах, зелена чушка, няколко стръка магданоз и морков.
4
Спагети гювеч 4
Докато къкри гювечът, сварете спагетите в подсолена вода. Трябва да бъдат ал-денте. Прецедете ги. Сервирате в подходяща чиния, полейте ги с готовия гювеч и ги поръсете обилно с кашкавал. Сега опитайте. Леле… много е вкусно…
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2014
Заслужава си да го опитате.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: