Супа от оранжева леща

Дата: 03.09.2011
Източник: Бон Апети
Супа от оранжева леща
 
Необходими продукти:
300 г оранжева леща
1 глава лук
1 морков
1 скилидка чесън
1 с. л. къри
3 с. л. олио
прясна мащерка за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от оранжева леща
Лукът, морковът и чесънът се нарязват наситно. Задушават се в олиото за кратко и се добавя кърито.


2
Супа от оранжева леща 2
Слага се лещата и гореща вода, колкото да я покрие 2 см. Супата се оставя да къкри 15 минутина слаб огън.


3
Супа от оранжева леща 3
След това се посолява и се пасира. Сипва се в купички и се украсява с клонче прясна мащерка.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2014
много лесно и вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Поредната лесна,бърза и вкусна рецепта,която внася разнообразие в менюто
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта