Супа с картофи и бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2010
Супа с картофи и бекон
 
Необходими продукти:
300 г картофи
150 г бекон
1/2 глава червен лук
50 мл прясно мляко
2 с. л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
риган, магданоз или мащерка за украса


Начин на приготвяне:
1
Картофите се белят и се режат на кубчета, лукът – наситно, а беконът – на тънки лентички.
2
В нагрятото масло се запържват лукът и картофите за 2–3 минути, след това се добавя беконът и огънят се намалява до умерен. Овкусява се със сол и пипер, доливат се млякото и 400 мл вода и супата се оставя да ври 10–12 минути, докато се сварят картофите.
3
Преди да се поднесе, супата може да се украси с риган, магданоз или мащерка.
 
 
Съвет:
От бекона може да се отдели една тънка лента, която се запича така, че да стане хрупкава и да се използва за украса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: