Супа с картофи и бекон

Дата: 19.03.2010
Източник: Бон Апети
Супа с картофи и бекон
 
Необходими продукти:
300 г картофи
150 г бекон
1/2 глава червен лук
50 мл прясно мляко
2 с. л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
риган, магданоз или мащерка за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се белят и се режат на кубчета, лукът – наситно, а беконът – на тънки лентички.
2
В нагрятото масло се запържват лукът и картофите за 2–3 минути, след това се добавя беконът и огънят се намалява до умерен. Овкусява се със сол и пипер, доливат се млякото и 400 мл вода и супата се оставя да ври 10–12 минути, докато се сварят картофите.
3
Преди да се поднесе, супата може да се украси с риган, магданоз или мащерка.
 
 
Съвет:
От бекона може да се отдели една тънка лента, която се запича така, че да стане хрупкава и да се използва за украса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта