Сутрешна рибена чорба

Дата: 29.01.2005
Източник: Бон Апети
Сутрешна рибена чорба
 
Необходими продукти:
2 пъстърви
лют червен пипер на вкус
сокът от 2 лимона
4-5 с. л. олио
4-5 стръка магданоз
20-30 г глава целина
2 скилидки чесън
1-2 глави лук
2 чушки
3 моркова
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сутрешна рибена чорбаРибите се поставят в тензух (главите им се отстраняват) и се потопяват в 2 литра вряла вода за 5-10 минути. След това се почистват от костите и кожата, поливат се с лимоновия сок и се оставят за 15-20 минути.
2
Сутрешна рибена чорба 2В предварително сгорещено олио се слагат ситно нарязаните моркови и чушки. Задушават се под капак 1-2 минути. Добавя се нарязаният на кубчета кервиз, задушава се под капак още 1-2 минути. Слага се наситненият лук и се задушава още 10 минути.
3
Сутрешна рибена чорба 3Добавят се чесънът, наситненият магданоз, лютият червен пипер, девесилът, черният пипер и солта. Изсипва се във водата, в която са врели рибите, задушава се 10 минути, добавя се изцедената от лимоновия сок риба. Ври 2-3 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


410 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта