Свински шол със сос от червено вино и хвойна

Дата: 15.05.2010
Източник: Бон Апети
Свински шол със сос от червено вино и хвойна
 
Необходими продукти:
800 г свински шол
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. краве масло
1 с. л. доматено пюре
4 скилидки чесън
1 кубче телешки бульон
300 мл червено вино
100 г арпаджик
1 с. л. плодчета хвойна
4 с. л. зехтин
1 стрък розмарин за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се реже на хапки и се запържва в зехтина за 3–4 минути. Овкусява се със сол и пипер и се сипва виното.
2
Доливат се 300 мл вода с разтворения бульон и се вари на слаб огън 20 минути. Слагат се хвойната и почистеният арпаджик. Ако е необходимо, се долива вода.
3
Добавят се чесънът, нарязан на шайби, и доматеното пюре. Накрая към яхнията се прибавя маслото и се разбърква добре.
4
Ястието се поднася украсено с розмарина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта