Свинско със сини сливи

Дата: 13.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинска плешка
2 глави лук
2 скилидки чесън
150 г сушени сини сливи без костилки (по-месести)
1 с. л. брашно
200 мл десертно вино „Порто“
200 мл сухо червено вино
1 пръчка канела
кората от 1 лимон
50 г краве масло
20 мл олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско със сини сливиМесото се реже на кубчета.
2
Свинско със сини сливи 2Запържва се до златисто в маслото и олиото.
3
Свинско със сини сливи 3След това се изважда.
4
Свинско със сини сливи 4В същия съд се сипва нарязаният на едри кубчета лук.
5
Свинско със сини сливи 5Когато омекне и започне да се карамелизира, се слага брашното.
6
Свинско със сини сливи 6Щом и то се запържи, се прибавят парчетата лимонова кора и пръчката канела.
7
Свинско със сини сливи 7Връща се месото.
8
Свинско със сини сливи 8Наливат се вината.
9
Свинско със сини сливи 9Слагат се смачканите на паста скилидки чесън.
10
Свинско със сини сливи 10Овкусява със сол и черен пипер и се готви на слаб огън около 1 час и 20 минути.
11
Свинско със сини сливи 11След това се отстраняват лимоновата кора и канелата.
12
Свинско със сини сливи 12Добавят се сините сливи и се наливат около 250 мл вода.
13
Свинско със сини сливи 13Готви се още около 20 минути.
14
Свинско със сини сливи 14След това се дърпа от огъня.




Съвет:
Ако нямате пръчка канела, ползвайте една щипка мляна. Прибавете я в ястието почти накрая, заедно със сините сливи.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2016
Вкусотийка :)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
страхотно ястие
1.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2014
най-вкусното ястие,по различно свинско
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта