Телешки ребра на бавен огън

Дата: 03.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки ребра (нарязани)
750 мл червено вино „Мерло“
600 мл телешки бульон
50 мл олио
2 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
1 морков
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешки ребра на бавен огънРебрата се овкусяват със сол и черен пипер, намазват се с половината от олиото и се готвят в тиган, докато станат златистокафяви.
2
Телешки ребра на бавен огън 2Морковите, лукът и целината се почистват и се режат на кубчета. Чесънът се обелва. Зеленчуците се запържват до златисто в останалото олио.
3
Телешки ребра на бавен огън 3Налива се виното и се готви още 10 минути на слаб огън.
4
Телешки ребра на бавен огън 4Ребрата се прехвърлят в тава и се заливат с бульона.
5
Телешки ребра на бавен огън 5В съда от пърженето на ребрата се сипва винената смес, разбърква се добре, за да се отлепят всички частици от дъното, след което се налива в тавата.
6
Телешки ребра на бавен огън 6Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 5 часа в предварително загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта