Тиквеник по ямболски

Дата: 27.01.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г тиква тип "Цигулка"
400 г захар
1 пакет точени кори
1/2 ч. ч. олио за запържване
1 к. ч. олио за поливане
1/2 пакетче канела
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквеник по ямболскиТиквата се настъргва на ситно ренде, след което се задушава в загрятото олио. Изсипва се захарта, разбърква се добре, прибавя се канелата и се изчаква да се сгъсти. След това се сваля от огъня и се оставя да се охлади.
2
Тиквеник по ямболски 2Дъното на тавата се намазнява и се покрива с две-три кори. Нанася се запържено предварително олио и част от плънката. Процедурата се повтаря, докато свършат корите, като последната кора също се намазва с олио.
3
Тиквеник по ямболски 3Тиквеникът се нарязва на ромбове. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна, като температурата постепенно се увеличава до 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2016
Страшно вкусно,само ,че аз слагам краве масло и ванилия , без канела.Корите за баница навивам по 2 и така всички кори,както се прави вита баница.Резултата винаги е идеален!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2014
Получи се страхотно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта