Торта с карамелизирани ябълки

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Торта с карамелизирани ябълки
 
Необходими продукти:
4 ябълки
4 яйца
250 мл сладкарска сметана
65 г масло
2 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 капсула ванилова есенция (2 ванилии на прах)
 

Начин на приготвяне:
1
Торта с карамелизирани ябълкиМаслото се разтопява в тиган. Сипва се 1 1/2 ч.ч. захар, разбърква се и се карамелизира.
2
Торта с карамелизирани ябълки 2Сипват се нарязаните и обелени ябълки. Изчаква се да омекнат и поемат от карамела.
3
Торта с карамелизирани ябълки 3Яйцата, останалата захар, брашното, ванилията и бакпулверът се смесват и се разбиват с миксер.
4
Торта с карамелизирани ябълки 4Карамелизираните ябълки се сипват във форма за печене и се заливат с крема. Блатът се пече във фурна на 200 градуса около 30 минути.
5
Торта с карамелизирани ябълки 5Охладеният блат се обръща в подходяща чиния и се намазва с разбитата сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта