Тортиля с праз и печурки

Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100-150 г печурки
100 г кашкавал
4 яйца
2 стръка праз
1-2 картофа
4 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Тортиля с праз и печурки
Картофите се обелват и се нарязват на много дребни кубчета. Мазнината се загрява в голям, дълбок тиган, изсипват се картофите и се пържат 5-8 минути, като се разбъркват периодично.
2
Тортиля с праз и печурки 2
Празът и гъбите се нарязват наситно и се добавят при запържените картофи. Пърженето продължава още 5-6 минути.
3
Тортиля с праз и печурки 3
Яйцата се разбиват с 2-3 с. л. вода. Настъргва се кашкавалът, посолява се и се разбива, докато се смесят добре. Сместа се излива върху зеленчуците в тигана и се оставя да стегне за 5-6 минути на тих огън.
4
Тортиля с праз и печурки 4
Накрая ястието се запича във фурна, на отворена врата. Готовата тортиля се обръща върху чиния, нарязва се на триъгълници и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: