Тракийски сарми

Дата: 27.12.2004
Източник: Бон Апети
Тракийски сарми
 
Необходими продукти:
500 г свински гърди
1 ч. л. сол
1 ч. л. чубрица
2-3 с. л. доматен сок
4 с. л. олио
100 г разтопен маргарин
2 стерилизирани домата
1 стрък праз
1 пакет точени кори (400 г)
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тракийски сармиПразът се накълцва наситно и се задушава 3-4 минути на тих огън под капак в предварително загрята мазнина. Месото се обезкостява, нарязва се на малки късове и се слага при омекналия вече праз. След 5 минути се добавят подправките (чубрица, сол и черен пипер), доматите и доматеният сос. Разбърква се. Огънят се усилва, докато сосът изври.
2
Тракийски сарми 2Корите се разстилат, изрязват се квадрати със страна 20 см. Намазват се с маргарина. Нареждат се три една върху друга, в средата се слага от плънката и се завиват, като им се придава форма на питка. Нареждат се в намазнена тава. Пекат се 20-25 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. След това в тавата се налива един пръст гореща вода и се покрива с кърпа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


253 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта