Царевичен кекс с круши

Дата: 29.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г захар
130 г царевичен грис
100 г бяло брашно
125 мл портокалов сок (фреш)
125 мл зехтин
2 яйца
1 ванилия
2 ч. л. бакпулвер
кората от 1 портокал
за пошираните круши:
2 круши
400 мл десертно вино
100 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Царевичен кекс с крушиКрушите се измиват, режат се на половинки и се почистват от семките.
2
Царевичен кекс с круши 2В касерола се загряват захарта и виното.
3
Царевичен кекс с круши 3Когато захарта се разтвори, се пускат крушите. Пошират се на много слаб огън, като течността не бива да кипи, докато омекнат, без да се разкашкват. Оставят се да се охладят във виното.
4
Царевичен кекс с круши 4В купа се разбиват портокаловият сок, зехтинът, яйцата, настърганата портокаловата кора, захарта и ванилията. Добавят се царевичният грис, брашното и бакпулверът. Разбърква се.
5
Царевичен кекс с круши 5Дъното на тава за печене ,с размери: 34х20х3 см, се покрива с пергаментова хартия. Тестото се изсипва в тавата.
6
Царевичен кекс с круши 6Крушите се нарязват на тънки парчета и се подреждат отгоре. Сладкишът се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Царевичен кекс с круши 7Сервира се.




Съвет: Може да редуцирате подсладеното вино от поширането на крушите, докато се превърне в сироп и да го поднесете към кекса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


251 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта