Царевична чорба с пиле

Дата: 19.09.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 царевици
магданоз за поръсване
1 струйка зехтин за овкусяване
1 люта чушка за декорация
3 яйца
1 ч. л. настърган джинджифил
1 с. л. соев сос
1 глава кромид лук
1 бр. пилешки гърди
лимонов сок на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Царевична чорба с пилеПилешкото месо се измива и след като кожата се отстрани, се слага в тенджера под налягане.
2
Царевична чорба с пиле 2Добавят се нарязаният надребно лук и настърганият джинджифил.
3
Царевична чорба с пиле 3Посолява се, залива се с 1 1/2 л студена вода и се вари 15 минути. По желание може да се подправи с черен пипер и копър.
4
Царевична чорба с пиле 4Царевицата се почиства от листата, зърната се отделят от кочана с помощта на остър нож и се смилат в блендер или в кухненски робот.
5
Царевична чорба с пиле 5Свареното месо се почиства от костите, нарязва се надребно и се връща в тенджерата.
6
Царевична чорба с пиле 6Заедно с него се слагат почистените царевични кочани и пюрираните зърна.
7
Царевична чорба с пиле 7Налива се соевият сос и чорбата се вари 10 минути под налягане.
8
Царевична чорба с пиле 8След това царевичните кочани се изваждат и в тенджерата през цедка се наливат предварително разбитите яйца, като чорбата се бърка енергично.
9
Царевична чорба с пиле 9При сервиране всяка порция се украсява с листа от царевица, подправя се с лимонов сок или оцет, парченца люта чушка, зехтин и наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта