Царевична супа с леворда

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г царевица
2 с. л. брашно
1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца
1/2 ч. л. сушен копър
1 с. л. сусамово семе
6 с. л. олио
2 филии стар хляб
1 ч. л. мащерка
2 кубчета зеленчуков бульон
1 зелена чушка
1 връзка леворда
2 стръка пресен лук
50 г масло
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Царевична супа с леворда
Лукът се нарязва и се задушава в предварително загрятото масло. След 1-2 минути се добавят наситнената чушка, нарязаната на ивици леворда и царевицата. Налива се 1 л вряла вода и щом кипне, се стриват бульоните. Ври под капак 10 минути.


2
Царевична супа с леворда 2Млякото и яйцата се разбиват, поръсват се със сол, сипва се брашното и отново се разбива добре. Застройката се загрява, като се бърка, и когато се сгъсти, се сваля от котлона.
3
Царевична супа с леворда 3Бъркането продължава и в застройката постепенно се наливат 500 мл от бульона на зеленчуците. След това супата се застройва и се подправя с мащерка.
4
Царевична супа с леворда 4Хлябът се нарязва на малки кубчета. В тава се налива олиото и се поръсва със сусамово семе, сушен копър и сол. Сипват се кубчетата хляб и се овалват от всички страни. След това се поставят в загрята на 200-220 градуса фурна и се пекат около 15 минути.
5
Царевична супа с леворда 5Всяка порция супа се поднася с приготвените копърови кротончета. По желание може да се поръси с наситнени пера чесън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


231 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта