Унгарска свинска чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 16.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г свинско месо
300 г картофи
200 г стерилизиран зелен фасул
100 мл готварска сметана
30 г масло
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 дафинов лист
1 щипка ким
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Унгарска свинска чорба
Месото се нарязва на много малки кубчета. Лукът се нарязва наситно и се запържва за 1-2 минути в предварително загрятото масло.
2
Унгарска свинска чорба 2
Месото се добавя при запържения лук и след 2-3 минути се поръсва с ким. Разбърква се и тенджерата се оттегля от котлона. Поръсва се с червен пипер, наливат се 1 1/2 л вряла вода, посолява се и се връща на котлона.
3
Унгарска свинска чорба 3
Слага се дафиновият лист. Кипва се и се добавят нарязаните надребно картофи и наситненият чесън. Ври 15 минути, изсипва се зеленият фасул и ври още 10 минути. Дафиновият лист се изважда.
4
Унгарска свинска чорба 4
Брашното се размива в 1 к. ч. вода, постепенно се прибавя сметаната и всичко се налива в супата. Ври още 2-3 минути. При сервиране порциите се поръсват с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Страхотна рецепта. Получи се дота добре Определено ще се превърне в често срещано ястие на моята трапеза .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


279 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: