Яхнията на баба Тотка

Дата: 18.10.2003
Източник: Бон Апети
Яхнията на баба Тотка
 
Необходими продукти:
6 големи глави лук
1 дафинов лист
2 с. л. брашно
1 домат
1 к. ч. ориз
5-6 с. л. олио
6-7 щипки чубрица
1 яйце
500 г кайма
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Яхнията на баба ТоткаЛукът се реже надребно и се пържи в тенджера със загрято олио. След като леко се запържи, се слага малко вода и се похлупва, за да се задуши, като се добавя и щипка сол.
2
Яхнията на баба Тотка 2Каймата се овкусява с чубрицата, черния пипер, яйцето и измития ориз, омесва добре и с нея се оформят малки кюфтенца.
3
Яхнията на баба Тотка 3Доматът се настъргва на ренде и в него се размива брашното. Кюфтенцата се слагат при лука, добавят се доматът с брашното и дафиновият лист и яхнията се оставя да къкри на тих огън 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта