Запечен карфиол с тортелини

Дата: 09.10.2001
Източник: Бон Апети
Запечен карфиол с тортелини
 
Необходими продукти:
1 средно голяма глава карфиол
250 г тортелини
2 счукани скилидки чесън
1 ч. ч. сметана
1 ч. л. горчица
1 кубче зеленчуков бульон
100 г кашкавал
1 супена лъжица зехтин
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Запечен карфиол с тортелиниТортелините се сваряват и отцеждат, като една чаша от водата, в която са се варили, се запазва.
2
Запечен карфиол с тортелини 2Карфиолът се накъсва на розички. В тиган се налива зехтин и за 10 секунди се запържват скилидките чесън.
3
Запечен карфиол с тортелини 3Прибавят се карфиолът, водата от тортелините и зеленчуковият бульон. Вари се 10 минути и се добавят сметана, горчица, 50 г кашкавал. Вари се, докато кашкавалът се разтвори напълно. След това се размесва с тортелините.
4
Запечен карфиол с тортелини 4Ястието се разпределя в намаслени гювечета. Поръсва се с останалия кашкавал, отгоре се посипва галета. Пече се около 30 минути при температура 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта