Запечени агнешки котлети върху канапе от спанак

Дата: 25.03.2010
Източник: Бон Апети
Запечени агнешки котлети върху канапе от спанак
 
Необходими продукти:
24 котлетчета
250 г изцедено кисело мляко
200 г краве сирене
2 стръка пресен лук
1 зелена чушка
1 кг спанак
черен пипер на вкус
1/2 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. сол
5–6 стръка джоджен (1 ч. л. сушен)
1 к. ч. зехтин
1 лимон
100 г смлени орехови ядки
 

Начин на приготвяне:
1
В купата се смесват сокът от изцедения лимон, зехтинът, накълцаните листа джоджен, солта, кимионът и черен пипер и се разбърква до хомогенизиране.
2
Котлетчетата се подреждат в тава, заливат се с маринатата и се оставят да престоят поне 30 минути. След това се пекат по около 4–5 минути от всяка страна на барбекю, електрическа скара или грил тиган.
3
Почистеният и измит спанак се потапя в кипнала подсолена вода за минута, охлажда се с студена и след като се отцеди, се накълцва на много ситно.
4
Почистената от семето чушка и лукът се нарязват на ситни парченца и се прибавят към спанака.
5
Настъргва се сиренето, разбърква се с ореховите ядки и киселото мляко и се слага при зеленчуците. Канапето се омесва много добре, оформя се в центъра на чинията и върху него се подреждат току-що изпечените котлетчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта