Зелен фасул с гъби и сметана

Дата: 19.01.2004
Източник: Бон Апети
Зелен фасул с гъби и сметана
 
Необходими продукти:
450 г замразен зелен фасул
3 с. л. зехтин
2 филии стар хляб
черен пипер на вкус
1 щипка майорана
1 кубче бульон
2–3 скилидки чесън
2–3 с. л. зехтин
50 г краве масло
100 г замразена сметана
1 голяма глава лук
250 г пресни печурки
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул с гъби и сметанаХлябът се нарязва на малки кубчета, натрошават се, поставят се в тава и се подправят със сол и черен пипер. Поръсват се със зехтина, разбъркват се и се пекат до златисто при температура 220 градуса.
2
Зелен фасул с гъби и сметана 2В тиган се сгорещяват маслото и зехтинът. В тях за около минута се запържва ситно накълцаният лук. Добавят се нарязаните на филийки гъби, разбърква се и пърженето продължава на силен огън 3–4 минути.
3
Зелен фасул с гъби и сметана 3Слагат се замразеният фасул и натрошеното кубче бульон, похлупва се и се задушава около 10–15 минути. След това се добавя сметаната и се разбърква. Изпечените хлебни трохи се донатрошават с лъжица и при сервиране се поръсват върху яхнията.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта