Жетварски банички

Дата: 02.08.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
1 яйце
1 морков
1 тиквичка
1 глава лук
1 червена чушка
1 патладжан (150 г)
100 г царевица
100 г сирене
2 щипки сол
2-3 с. л. вода
180 г маргарин
2 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Жетварски баничкиБрашното се пресява и се смесва с маргарина и солта. Щом се образуват гранули, се наливат 2-3 с. л. леденостудена вода. Омесва се тесто и се оставя да почине 30 минути, покрито.
2
Жетварски банички 2Лукът и морковът се нарязват наситно и се пържат 1-2 минути в силно сгорещеното олио.
3
Жетварски банички 3Патладжанът се нарязва на филийки, посолява се и се оставя за кратко, за да се отцеди горчивият му сок. След това се изплаква, подсушава се, нарязва се на малки кубчета и се добавя в тигана.
4
Жетварски банички 4След 2-3 минути при зеленчуците се добавят обелената и наситнена тиквичка, нарязаната на кубчета червена чушка и царевицата.
5
Жетварски банички 5След 1 минута тиганът се оттегля от котлона. Натрошава се сиренето, разбърква се и се оставя настрана. След като плънката изстине, се счупва яйцето и се разбърква.
6
Жетварски банички 6Тестото се разточва на правоъгълен лист, от който се изрязват по-малки правоъгълници. Във всеки се слага от плънката, краищата се намазват с вода и се затварят, така че да се оформи триъгълник. Краищата се притискат с палец, за да залепнат добре.
7
Жетварски банички 7Баничките се нареждат в намазнена и поръсена с брашно тава. Отгоре се намазват с разбито яйце. Пекат се 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

8
Жетварски банички 8Съвет: Ако искате баничките да изглеждат още по-атрактивно, когато ги затворите, притиснете краищата с вилица, при което ще се образуват резки.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2015
Чудесни и много вкусни банички, даже бих казала невероятни!!! До никаде не ни стигнаха - трябва да правя двойна доза следващия път. Благодаря най- сърдечно за страхотната рецепта. Мога да добавя, че е много лесна за изпълнение.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Изглеждат като индийска САМОСА, но те ги пържат и не се очаровах много! Може би техните подправки не ми допадат. Само лютото ми харесва от тяхната кухня. Ще пробвам нашенската "самоса" или жетварските банички!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта