Бучелато

Приготвен по популярна сицилианска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 г краве масло (със стайна температура)
150 г захар
4 яйца (със стайна температура)
2 с. л. вино „Марсала“
кората от 1 портокал

за плънката:
250 г сушени смокини
100 г печени лешници
100 г орехи
80 г тиквен мармалад
25 г черен шоколад
80 мл вино „Марсала“
2 карамфилчета
кората от 1 портокал


Начин на приготвяне:
1
Бучелато
Брашното и захарта се смесват в купата на кухненски робот. Оформя се кладенче и се добавят маслото, 3 яйца, виното и настърганата кора от портокала. Замесва се тесто и се прибира в хладилник.
2
Бучелато 2
Плънката се приготвя като смокините се режат на ситно и се загряват с мармалада.
3
Бучелато 3
Съдът се дърпа от котлона и към тях се добавят накълцаните черен шоколад, лешници и орехи.
4
Бучелато 4
Налива се виното, прибавят се стритият карамфил и настърганата кора от портокал. Бърка се, докато шоколадът се разтопи, след което се оставя леко да се охлади.
5
Бучелато 5
Тестото се разточва в правоъгълна форма. Отгоре се слага плънката, оформена на фитил.
6
Бучелато 6
Завива се руло, оформя се като венец и се слага в тава.
7
Бучелато 7
Намазва се с разбито яйце и се пече около 1 час в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2016
Предполагам е вкусно, но тази на Рудолф ми се струва по-хубава http://www.24kitchen.bg/shows/pekarnata-na-rudolf/recipe/buchelato
2.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Пепи, принципно би могло рулото да се нареже и да се изпече, но тогава има опасност, пълнежът да прегори по време на готвенето. Нашият съвет е, да оформиш отделни бисквити, като е добре, плънката да е изцяло покрита с тесто, за да не изгори. Може да изпечеш бисквитите в предварително загрята на 180 градуса фурна, до готовност. За съжаление няма как да се ангажираме с точно време за печене, тъй като времето зависи от размера на бисквитите, а също и от самата фурна.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Здравейте! Много съм впечатлена от рулото, но имам въпрос - може ли рулото да се нареже на парчета 1см - 1.5см. и така да се пекат, на каква температури и колко време, или да се направят на отделни бисквити и пълнежа да е отгоре? Усмихнат ден!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Мексиканска фритата
Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: